Home Wie ben ik? Pedagogisch werkplan Hoe werkt het? Foto's Referenties Contact
IMG_2124

Over mij

Mijn achtergrond

Ik ben geboren in Tegelen, een dorpje in Noord-Limburg.

Na alle ervaringen in de kraamzorg en kinderdagverblijven ben ik na 31 jaar Limburg verhuisd naar Den Haag. Ik woon hier inmiddels alweer 4 jaar. De keuze om naar een grote stad te verhuizen was voor mij vrij logisch, de mogelijkheden hier zijn veel ruimer dan in Limburg.

Hier wilde ik mijn droom laten uitkomen om voor mijzelf te beginnen als gastouder. Na eerst nog wat kennis op te hebben gedaan in verschillende methodes die worden gebruikt in de opvang, wist ik het zeker: Ik wil gastouder aan huis worden, en de kinderen de aandacht geven die ze verdienen en nodig hebben.

Onder het kopje "Pedagogisch werkplan" kunt u lezen wat ik belangrijk vind in mijn werk. Tot nu heb ik absoluut geen spijt van mijn keuze. Integendeel, ik denk dat dit de beste stap is geweest die ik ooit heb mogen maken.

Elke dag ga ik met plezier naar mijn gezinnen, om er samen met de kinderen een onvergetelijke dag van te maken vol mooie herinneringen.

Bijna alles is mogelijk, binnen de grenzen die wij (u als ouder(s) en ik als gastouder) bepalen. Want regels en structuur zijn onmisbaar om kinderen te begeleiden op hun pad naar zelfstandigheid.

Opleidingen en cursussen

  • Opleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (IG MBO 3)
  • Cursus Eerste Hulp bij ongelukken (EHBO-diploma van het Oranje Kruis)
  • Cursus Gordon Communicatie Training Effectief Communiceren met Kinderen in de Kinderopvang
  • Cursus Veiligheid & Gezondheid
  • Cursus Omgaan met ouders
  • Cursus Introductie in de gastouderopvang
  • Cursus Opvoeden
  • In het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Ik heb de opleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg gedaan, deze keuze maakte ik omdat ik wilde gaan werken in de kraamzorg. Dit heb ik 7 jaar met liefde & plezier gedaan en ik heb een hoop ervaring opgedaan in deze geweldige tijd!

Hierna wilde ik meer ervaring opdoen in mijn kennis die ik heb verkregen tijdens mijn opleiding. Het betreft een brede opleiding. Ik ben 3 jaar werkzaam geweest als Verzorgende Niveau 3 in de Thuiszorg van het Groene Kruis in Limburg en voerde verzorgende en verpleegtechnische handelingen uit in alle leeftijden van jong tot oud. Ondanks dat ik genoten heb van mijn werk met vooral oudere mensen, miste ik de kinderen en ben ik gaan werken in de kinderopvang.

Ik heb 6 jaren als pedagogisch medewerkster in 3 verschillende kinderdagverblijven gewerkt met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar, met allen een andere visie. Van de Reggio Emilia-methode tot de Antroposofie. Ik heb geweldige ervaringen opgedaan en een hele leuke tijd gehad in de kinderopvang.

Ik beschik over alle benodigde diploma's en sta ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang, waardoor u in aanmerking kunt komen voor Kinderopvangtoeslag. Meer hierover kunt u lezen onder de knop "Hoe werkt het?"

Daarnaast kunt u onder de knop "Referenties" een aantal indrukken krijgen van ouders bij wie ik werkzaam ben, of werkzaam ben geweest.